Hamilton: Pátek nám vyšel na 99 %

Hamilton: Pátek nám vyšel na 99 %

Úřadující vicemistr světa jasně dominoval oběma úvodním tréninkům na první závod nové sezony. Bottas chce být zítra lepší.

Lewis Hamilton (1./1.)

Dvaatřicetiletý pilot v pátek rozdával samé úsměvy. Není divu, vstup do nového ročníku mu zatím vychází náramně. V pátek za sebou nechal konkurenci o více než půl sekundy. Očekávalo se přitom, že minimálně Ferrari bude Mercedesu blíž.

„Jsem strašně rád, že jsem zpátky ve voze. Obzvlášť pak po takhle vydařeném prvním dni. Bylo to skoro perfektní, na 99 %. V Barceloně jsme měli pár problémů a nebyli jsme si úplně jistí, s jakou formou sem přijedeme,“ odmítá Hamilton možnost, že by Mercedes před sezonou ohledně své rychlosti blafoval.

„Je velmi povzbudivé, že jsme na trať vyrazili přesně o týden později a zjistili, že je vůz tam, kde by měl být. Mám z toho skvělý pocit. Kluci v týmu odvádí super práci. Zatím vypadáme dobře v kratších úsecích i v delších jízdách.“

Hamilton však hodlá zůstat na pozoru před týmem Ferrari, který by minimálně v Melbourne měl být jeho hlavním soupeřem:

„V prvním tréninku jsme věděli, že Ferrari nejelo na maximum. A samozřejmě, ve druhém tréninku najednou bylo rychlé. Uvidíme zítra, jak na tom opravdu jsou.“

Valtteri Bottas (2./3.)

Finský talent má za sebou první představení v barvách Mercedesu v rámci grand prix víkendu. Ztráta na Hamiltona byla poměrně velká, přes půl sekundy. Bottas věří, že potenciál ke zlepšení existuje.

„Bylo skvělé vrátit se po Barceloně zpátky do auta. Máme za sebou povedený den. Pořád musíme trochu zapracovat na vyvážení vozu, ale všechny naše jízdy jsme absolvovali bez větších potíží. Cítím, že je u mě osobně prostor pro zlepšení. Máme před sebou nabitý večer, při kterém budeme studovat všechna data. Začátek je to ale slušný. Jsou to pouze tréninky, teprve zítřek ukáže, jak na tom vlastně jsme,“ zůstává Bottas optimistou.

Bottas se také vyjádřil k rozhodnutí Pirelli vybrat pro Austrálii měkké směsi pneumatik, konkrétně ultraměkkou pro kvalifikaci a superměkkou s měkkou pro závod.

„Je to správná volba, na měkkých pneu se jelo příjemně. Všichni jeli na hraně, což se v průběhu dne několikrát potvrdilo. Trať je na začátku víkendu dost špinavá, ale postupně se to zlepší.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud