Hamilton dostal za předjetí Rosberga v Bahrajnu neoficiální napomenutí

Hamilton dostal za předjetí Rosberga v Bahrajnu neoficiální napomenutí

Jezdci probrali s Charliem Whitingem incidenty z Bahrajnu a dostalo se jim varování, že předjíždění mimo trať FIA nebude tolerovat.

Piloti si chtěli s Whitingem vyjasnit situaci, ve které se ocitli Nico Rosberg a Lewis Hamilton během závodu v Bahrajnu. Při souboji o pozici se Hamilton nechal Rosbergem vyvézt mimo trať a pak ho hned předjel. Podle jezdců proto měl někdo z nich dostat trest, buď Rosberg za vytlačování soupeře mimo trať, nebo Hamilton za předjíždění s využitím prostoru mimo trať.

Diskuzí na toto téma nakonec strávili téměř hodinu a Whiting jim podle listu Auto Motor und Sport potvrdil, že pořád platí rozhodnutí stewardů o netrestání Rosberga, protože Hamilton byl za ním a ne vedle něj, tudíž nebyl vytlačován a nic ho nenutilo opustit trať.

A z toho vyplynulo, že provinění bylo na straně Hamiltona. Po vyjetí mimo trať totiž hned před další zatáčkou Rosberga předjel, což pravidla považují za získání nefér výhody. Whiting proto na setkání s jezdci v Barceloně Hamiltona dodatečně napomenul a varoval, že příště bude FIA za takové manévry bez výjimky trestat. Stewardi byli v Bahrajnu shovívaví, protože Hamilton nabral výletem mimo trať nečistoty na pneumatiky, což ho pak zpomalilo.

Doporučujeme

Články odjinud