Grosjean doufá v nového dodavatele brzd

Grosjean doufá v nového dodavatele brzd

I během právě probíhajících testů v Barceloně musí americký tým Haas řešit problémy s brzdami, které ho provázely v průběhu loňské sezóny. Podle Romaina Grosjeana je jediným řešením změna dodavatele brzd.

Grosjean se během probíhajících testů nedokázal sžít s výkonem brzd Brembo, které stáj Haas využívá. U amerického týmu se jedná o dlouhotrvající potíže, které se projevily již na začátku loňské sezóny. Z tohoto důvodu se chystá americký tým otestovat brzdy od firmy Carbone Industrie, jejichž případné pozdější využití by mohlo být řešením potíží.

Sám Romain Grosjean by využití brzd on nového dodavatele uvítal co nejdříve, což řekl i pro web motorsport.com.

„Nebudu se pouštět do detailů, ale současné brzdy nemám rád. Nemohu se dočkat toho, až použijeme něco jiného,“ svěřil se Grosjean.

Romain Grosjean však kromě kritiky brzd také chválil nový motor Ferrari, jehož výkon je podle Francouze příslibem pro novou sezónu. Vrásky na čele naopak Grosjeanovi dělá nedotáčivost vozu.

„Ano, máme problémy s nedotáčivostí a potřebujeme pochopit proč. Vyzkoušeli jsme kvůli tomu několik různých druhů nastavení a zkusili jsme různé věci, které mohly problém vyřešit. Není nutné, abychom teď během zimních testů dokázali najít to nejlepší možné nastavení. Musíme si ale být jistí v jednotlivých věcech. Musíme vědět, že nějaký problém můžeme vyřešit změnou nastavení předního zavěšení a tak podobně.“ 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud