Giovinazzi: Moje působení u Ferrari je malým krůčkem pro italské jezdce

Giovinazzi: Moje působení u Ferrari je malým krůčkem pro italské jezdce

Z Itálie je jeden z nejslavnějších týmů formule 1. V italské Monze se jezdí jedna z nejpopulárnějších velkých cen. A i přesto nemá Itálie svého pilota ve startovním poli „královny motorsportu“.

Posledními italskými jezdci, kteří odstartovali do velké ceny formule 1, byli roku 2011 Jarno Trulli a Vitantonio Liuzzi v brazilské grand prix. Od té doby Itálie na svého pilota ve startovním poli čeká. Novou nadějí pro italské fanoušky by mohl být třiadvacetiletý Antonio Giovinazzi, který od letošní sezóny zastává funkci rezervního pilota Ferrari.  

Druhý jezdec celkového pořadí loňské sezóny GP2 by se rád dočkal návratu italských pilotů do formule 1.

„Ano, myslím, že ve formuli 1 postrádáme italské jezdce. Moje pozice rezervního pilota Ferrari je malým krůčkem,“ řekl Giovinazzi novinářům během testů v Barceloně.

V uplynulých předsezónních testech ve Španělsku dostal Antonio Giovinazzi příležitost otestovat monopost Sauber z důvodu nepřítomnosti zotavujícího se Pascala Wehrleina. Giovinazzi se nepředvedl ve špatném světle, stále mu však chybí poslední krok k dosažení svého cíle – zisku sedačky ve formuli 1.

„Nyní jsem třetím jezdcem. Jsem tady, na oficiálních testech formule 1. To je prozatím dobré. Musím ale dál tvrdě pracovat, snem každého jezdce je pochopitelně závodit ve formuli 1. Vím, že situace je v Itálii složitá, ale já udělám cokoliv, abych dosáhl svého cíle,“ prohlásil v Barceloně Giovinazzi.  

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud