Fitzpatrick vysvětlil, proč jde Manor do insolvence

Fitzpatrick vysvětlil, proč jde Manor do insolvence

Stephen Fitzpatrick přiznal, že osud Manoru byl zpečetěn poté, co v předposledním závodě loňské sezóny přišel o 10. místo v šampionátu.

Pascal Wehrlein vloni získal pro Manor jeden bod. Tým se po velkou část sezóny těšil z desátého místa. Pak ale přišla divoká Grand Prix Brazílie. Felipe Nasr získal na domácí půdě deváté místo pro Sauber, čímž připravil Manor o desáté místo v Poháru konstruktérů a také o velké peníze z podílu na komerčních právech.

Ironií osudu je, že Nasr nakonec u Sauberu skončil a Manor pro něj představoval poslední hypotetickou šanci, jak se v F1 udržet.

„Dramatickým závodem v Brazílii skončila naše naděje na tento výsledek a nakonec nás dovedla k pochybnostem o schopnosti týmu závodit v roce 2017,“ uvedl Fitzpatrick.

„Dnešní rozhodnutí poslat tým do insolvence představuje neuspokojivý konec dvouleté cesty pro Manor.“

„Po velkou část loňského roku jsme jednali s několika skupinami investorů a nakonec v prosinci odsouhlasili prodej asijskému investičnímu konsorciu. Týmu by to poskytlo silnou platformu pro další růst a rozvoj.“

„Bohužel čas vypršel předtím, než mohla být transakce dokončena. Nechtěli jsme opakovat události z minulosti. V roce 2015 jsme se rozhodli, že žádnou sezónu nezačneme, aniž bychom s jistotou věděli, že ji můžeme dokončit. Udělali jsme tedy obtížné rozhodnutí a poslali provozní společnost do insolvence.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud