Ferrari by mohlo dát v Brazílii Leclercovi motor nové specifikace

Ferrari by mohlo dát v Brazílii Leclercovi motor nové specifikace

Charles Leclerc měl v USA problémy s motorem. Ferrari nyní přemýšlí, s jakým motorem pojede Monačan zbývající dva závody.

Charles Leclerc musel v Austinu v posledním tréninku odstavit svůj vůz kvůli úniku hydraulické kapaliny. Do kvalifikace ale nastoupil a vyhnul se také penalizaci, protože se vrátil ke starší (druhé) specifikaci svého motoru.

Podle Franca Nugnese z italské mutace Motorsport.com tento motor už dosáhl maximálního počtu kilometrů. Ferrari ho možná nasadí do pátečních tréninků, ale už ho neuvidíme v kvalifikaci a závodě.

Leclerc má nyní dvě možnosti. Ferrari může vzkřísit motor, se kterým měl v sobotu v Austinu problémy. Druhou možnosti je nasazení čerstvého motoru – Leclerca by čekal pokles na startu o 10 míst. 

Čerstvý motor má sám o sobě větší výkon. Leclerc by ho nemusel v posledních dvou závodech vůbec šetřit a Ferrari by tak mohlo dokázat, že vydání technické směrnice nemělo na výkon motoru vliv. Kromě toho má Brazílie, kde se jede značná část kola na plný plyn, rudým vozům sedět.

Pokud Ferrari nový motor nasadí, nemá jít o specifikaci tři, kterou představilo po letní přestávce, ale o „specifikaci čtyři“, která by měla obsahovat minimálně některé prvky z motoru pro rok 2020. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud