Ericsson: Sauber již nemusí pouze bojovat o přežití

Ericsson: Sauber již nemusí pouze bojovat o přežití

Podle Marcuse Ericssona již stáj Sauber nebude muset pouze bojovat o přežití. Po přechodu pod nového vlastníka v polovině této sezóny se švýcarský tým může opět plně soustředit na vývoj monopostu a dosažení vyšších příček ve startovním poli Formule 1.

Dlouhotrvající finanční problémy týmu z Hinwilu se v roce 2016 ještě prohloubily. Zaměstnanci museli několikrát čekat na své výplaty a šéfka Sauberu Monisha Kaltenbornová nejednou chyběla v dějišti velké ceny. Důvodem jejích absencí bylo shánění nového investora pro tým.

Vysvobozením se pro Sauber stal konec července, kdy se novým vlastníkem stáje stala těsně před letní přestávkou švýcarská investiční společnost Longbow Finance.

„Pro tým to bylo velmi důležité. Před příchodem nových investorů musel Sauber v posledních několika letech řešit především existenční otázky, což mělo pochopitelně vliv na vývoj. Nyní se místo toho můžeme plně soustředit na hledání výkonu,“ komentoval situaci v týmu Marcus Ericsson.

Sauber si pro rok 2017 zvolil rok staré pohonné jednotky Ferrari. Tento výběr dal týmu více času pro vývoj nového šasi.

„Myslím, že tým má velmi dobré technické zázemí a zároveň přijímá lidi z mnoha různých odvětví světa motorsportu. Věřím, že nám to pomůže předvést velké zlepšení již v příštím roce. Ve Formuli 1 samozřejmě nikdy nevíte, ale já tomu věřím“, řekl švédský pilot.

Ericsson potvrdil prodloužení smlouvy se Sauberem minulý měsíc poté, co byl rovněž v kontaktu i s jinými týmy. Kdo bude týmovým kolegou švédského pilota oznámí švýcarská stáj po novém roce.

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud