Buttona čeká 300. Grand Prix

Buttona čeká 300. Grand Prix

Jenson Button v neděli v Malajsii odstartuje do své 300. Grand Prix ve formuli. Existují jen další dva jezdci, kteří se přes tuto metu dostali.

U jezdců formule 1 se rozlišuje účast v závodním víkendu a start do závodu. Button momentálně absolvuje svůj 303. víkend, ale čeká ho 300. start do závodu.

V F1 debutoval v roce 2000 v barvách Williamsu. V roce 2005 byl vyloučen z GP San Marina, neodstartoval v USA v témže roce a vloni neodstartoval v Bahrajnu.

Více účastí než Button mají Barrichello (326) a Schumacher (308). Za Buttonem je nejblíže Alonso (269 víkendů).

Vzhledem k tomu, že někteří jezdci dnes začínají hodně brzy a kalendář má 21 závodů, mohli bychom se dočkat v budoucnu dokonce i překonání Brazilcova rekordu.

„Vzpomínám si, když se Rubens dostal na 300,“ řekl Button. „Bylo to neuvěřitelné. Myslel jsem si, že nikdy nebudu závodit tak dlouho.“

„Pamatuji si na to, když jsem v roce 2000 začínal. Mluvil jsem s tátou a ptal se mě, jak dlouho budu závodit a zda si myslím, že budu stále závodit ve svých třiceti. Říkal jsem, že ne, že nebudu. A teď jsem tady, mám 36 a tento víkend mě čeká má 300. Grand Prix.“

Not sure who made this but It's wicked! #JB300

Fotka zveřejněná uživatelem Jenson Button (@jensonbutton_22),

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud