Foto: Alpine

Foto: Alpine

 Foto: Alpine

Foto: Alpine

 Foto: Alpine

Foto: Alpine

 Foto: Alpine

Foto: Alpine

 Foto: Alpine

Foto: Alpine

 Foto: Alpine

Foto: Alpine

 Foto: Alpine
 Foto: Alpine
 Foto: Alpine
 Foto: Alpine
6
Fotogalerie

Alpine představuje tým

Renault se letos mění na Alpine. Vrací se do něj Fernando Alonso a probíhají i změny ve vedení.

Alpine ukázala zbarvení, které je ale jen prozatímní. Konečné zbarvení si však má zachovat některé prvky toho dnes prezentovaného.

Několik podrobností o změně Renaultu v Alpine bylo odhaleno ve čtvrtek ráno v Paříži v rámci oznámení o nové strategii společnosti s názvem Renaulution.

Alpine zatím nemá očekávanou modrou barvu, ale jednoduché černé zbarvení s francouzskou trikolorou.

„Některé ze strukturálních grafických prvků na závodním zbarvení zůstanou, zatímco jiné se budou měnit,“ řekl Laurent Rossi. „Velký znak Alpine v grafickém ztvárnění trikolory je prvním jasným symbolem identity značky v motorsportu.“

„Modrá, bílá a červená mají odkaz na francouzské a britské vlajky, což je pro nás velmi důležité.“

Název letošního vozu, se kterým budou jezdit Fernando Alonso a Esteban Ocon, bude A521. Alpine tím navazuje na tradiční formát svých jmen. 

Alpine také dříve oznámila, že bude spolupracovat s Lotusem na výrobě elektrických sportovních vozů. Spekuluje se, že juniorem týmu bude některý z jezdců s vazbami a podporou Lotusu.

V čele Alpine (značky) měl stát Cyril Abiteboul, ale minulý týden bylo potvrzeno, že u Renaultu s okamžitou platností končí. 

Alpine minulé pondělí potvrdila, že Laurent Rossi bude generálním ředitelem společnosti Alpine a bude odpovědný za Alpine Cars, sport, F1 a soutěžní aktivity a bude se odpovídat generálnímu řediteli Renaultu, kterým je Luca de Meo.

Očekává se, že šéfem týmu bude později potvrzen Marcin Budkowski. Nějakou roli ve struktuře firmy by měl mít také Davide Brivio, který odešel z týmu Suzuki v MotoGP

Doporučujeme

Články odjinud