Aktualizováno: Manor je v insolvenci, na startovním roštu bude nejspíše chybět

Aktualizováno: Manor je v insolvenci, na startovním roštu bude nejspíše chybět

Manor s velkou pravděpodobností bude chybět na startovním roštu sezóny 2017.

Manor jde do insolvence. Pod kontrolou správce je provozní společnost Just Racing Services. Manor Grand Prix Racing, která vlastní licentnci pro F1, pod správou není. To ale nic pozitivního neznamená.

Správce Geoff Rowley pro BBC uvedl, že společnost dosáhla od začátku roku 2015, kdy byl Manor v insolvenci naposledy, významný pokrok, ale hlavní problém se vyřešit nepodařilo. Provozování týmu F1 stojí velké peníze a vyžaduje značné průběžné investice. A ty Manor nedokázal v dostatečné míře najít.

Podle zdrojů BBC se objevilo několik zájemců. Dvě nabídky byly skutečně vážné, ale zatím to nevypadá, že do týmu vstoupí nový investor. Šance na záchranu Manoru touto cestou je minimální a to stejně jako možnost, že budou vozy Manoru stát v Austrálii na startovním roštu. Žádný z 212 zaměstnanců zatím výpověď nedostal.

V souvislosti s možným prodejem týmu v uplynulých týdnech padala jména jako Tavo Hellmund (stojí za Grand Prix USA a Mexika) a dokonce i Ron Dennis.

Připomeňme, že Manor už v insolvenci byl. Na začátku roku 2015 do týmu vstoupil investor Stephen Fitzpatrick, který podniká ve Velké Británii v oblasti energetiky. Tým pak rychle předělal vůz podle nových pravidel. 

Správcem mateřské společnosti je stejně jako na přelomu let 2014 a 2015 FRP Advisory.

Manor vloni podruhé v historii bodoval, ale o desáté místo v šampionátu a dost možná životně důležitou prémii nakonec přišel ve prospěch Sauberu.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud