7 týmů vyrazilo do boje. Vydaly prohlášení k Ferrarigate

7 týmů vyrazilo do boje. Vydaly prohlášení k Ferrarigate

Sedm týmů formule 1 vydalo prohlášení ke kauze Ferrarigate. FIA minulý týden oznámila, že učinila dohodu ve věci vyšetřování pohonné jednotky Ferrari.

FIA v pátek krátce před koncem testů vydala prohlášení, ve kterém mimo jiné uvádí: „FIA oznamuje, že po důkladném technickém vyšetřování dokončila svou analýzu fungování pohonné jednotky týmu Scuderia Ferrari a dosáhla s týmem dohody.“

Už včera se objevily informace, že některé týmy nejsou z postupu FIA mírně řečeno nadšené. Ve středu dopoledne vydalo ve stejný okamžik sedm týmů společné prohlášení. Pod prohlášení se podepsali všichni kromě Ferrari a zákazníků Ferrari. 

My, níže podepsané týmy, jsme byly překvapené a šokované prohlášením FIA z pátku 28. února, které se týkalo ukončení vyšetřování pohonné jednotky Scuderie Ferrari.

Mezinárodní sportovní regulátor je odpovědný za jednání s nejvyššími standardy správy, integrity a transparentnosti.

Po měsících vyšetřování, které provedla FIA pouze na základě dotazů vznesených jinými týmy, důrazně protestujeme proti tomu, aby FIA dosáhla dohody o důvěrném urovnání s Ferrari, aby tuto záležitost uzavřela.

Proto tímto veřejně prohlašujeme svůj společný závazek usilovat o úplné a řádné zveřejnění této záležitosti, abychom zajistili, že náš sport zachází se všemi konkurenty spravedlivě a rovnocenně. Děláme to jménem fanoušků, účastníků a zúčastněných stran formule 1.

Vyhrazujeme si také naše práva na právní nápravu v rámci řádného procesu FIA a před příslušnými soudy.

McLaren Racing Limited
Grand Prix Limited společnosti Mercedes-Benz
Racing Point UK Limited
Red Bull Racing Limited
Renault Sport Racing Limited
Scuderia Alpha Tauri S.p.A.
Williams Grand Prix Engineering Limited

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Doporučujeme

Články odjinud