Mercedes, Red Bull nebo Ferrari? Kam se vydá Mick Schumacher?

Mercedes, Red Bull nebo Ferrari? Kam se vydá Mick Schumacher?

Syn sedminásobného mistra světa bude letos pod velkým drobnohledem. Uvidíme ho v soutěži, která se stala bránou do světa F1 a to navíc u špičkového týmu.

Evropská F3 by správně neměla být poslední štací jezdce před příchodem do F1. Ale v poslední době se situace mění, někteří mladíci přišli do královny motorsportu právě z této série a její kvalita roste na úkor některých jiných.

Mick Schumacher by tak teoreticky mohl už v příštím roce vstoupit do F1. Velké týmy mají své juniorské programy. V souvislosti se Schumacherem se spekulovalo o Mercedesu, ale dohodnuto zatím není nic. Zájem by mělo nejspíše také Maranello.

„Samozřejmě, že jeho vývoj pozorně sledujeme,“ uvedl šéf Jezdecké akademie Ferrari Massimo Rivola pro Gazzettu dello Sport. „V roce 2017 získáme vynikající srovnání, protože Mick bude v týmu Prema jezdit vedle našeho jezdce Kuan Jü Čoua.“

„V konečném důsledku to bude na Mickovi, aby se rozhodl, co chce. Není vázaný na program Mercedesu ani Red Bullu. Když bude chtít do akademie, tak mu připravíme červený koberec.“

Rivola pochválil Schumacherovu rodinu, že Micka dobře vychovala. Podle něj se mu zatím i dobře vede z hlediska výsledků, přestože je kvůli svému jménu pod velkým tlakem. 

Foto: Getty Images

Doporučujeme

Články odjinud